Ken jezelf: de kracht van bachbloesems

Vogelmelk
Vogelmelk
Agrimonie
Agrimonie
Loodkruid
Loodkruid
IJzerhard
IJzerhard

Bloesemremedies worden gemaakt van de bloemen van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Bachbloesems hebben geen negatieve bijwerkingen.

Ze zijn 85 jaar geleden ontdekt door Edward Bach. Hij was een Engelse arts, bacterioloog,  homeopaat en mysticus met een hoogontwikkeld intuïtief vermogen. Hij geloofde dat ziekte hoofdzakelijk ontstaat omdat men afwijkt van zijn zielsbestemming. Men ervaart negatieve gemoedstoestanden die kunnen leiden tot klachten en ziekte. Elke ziekte is een gevolg van een conflict tussen de persoonlijkheid en de roep van de ziel.

'Wanneer we ziekte op de juiste wijze begrijpen, weten we dat ze eigenlijk een bondgenoot is die ons de weg wijst naar onze essentiële fouten. Ziekte, ogenschijnlijk hard, heeft tot doel de persoonlijkheid weer in harmonie te brengen met de Goddelijke wil van de ziel.'

Uit: Heal thyself

Dankzij zijn grote fijngevoeligheid kon hij de werkzaamheid waarnemen van de fijnstoffelijke energieën van 38 bloesems. Ze bieden ondersteuning bij emotionele disbalansen: teleurstelling, angst, spanning, ongerustheid, piekeren, wantrouwen, boosheid, jaloezie, overbezorgdheid, ...

De bloesemremedies van dr. Bach kunnen bijgevolg geïntegreerd worden in het leven zoals groente in een gezond voedingspatroon. Zo heeft Dr. Bach ze ook bedoeld.

Emoties leren ons iets over onszelf: onze onbewuste overtuigingen, onze gehechtheden.

Ook hoe men omgaat met situaties en mensen, hoe je in het leven staat, hoe je naar jezelf en anderen kijkt, zijn sleutels in de behandeling met Bachbloesems.

Bach zelf definieert zijn Bloesemremedies als volgt:

'Ze hebben de kracht om onze wezenlijke aard naar boven te brengen en ons dichter bij onze Ziel te brengen. Zij genezen niet door de ziekte aan te vallen, maar door ons lichaam te vullen met de prachtige vibraties van ons Hogere Wezen in de aanwezigheid waarvan ziekte smelt als sneeuw voor de zon.'

Er zijn 12 healers die geassocieerd worden met persoonlijkheidstypes. Ze zijn gerelateerd aan onze essentie. 

7 helpers: worden gebruikt als ondersteuning van langdurende emotionele toestanden. Deze hardnekkige condities kunnen iemands echte temperament verdoezelen.

De overige 19 zijn die die onze emotionele respons op traumatische ervaringen weerspiegelen. Ze worden gebruikt om een grotere innerlijke kracht te helpen ontwikkelen en ze werken als een katalysator om het beste in onszelf naar boven te halen.

"We can judge our health by our happiness" Edward Bach


Dr. Edward Bach (1886-1936)

© 2021 BodyScope®
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.